Nypressad olivolja! 2019

I dagarna råder full aktivitet på gårdarna runt sjön! Oliverna har mognat och det plockas och pressas överallt. Nu på fredag är Bittarellis olivolja färdig och veckan därpå åker jag dit för att köpa in deras fina välsmakande Extra vergine olio d´oliva, Är du också sugen på den alldeles nypressade olivoljan så skickar du en […]

Read More »

Uppdatering

Ursäkta för en viss oreda, vi håller på att finjustera hemsidan. Följ oss gärna på Instagram för mer händelser. https://www.instagram.com/ilforcone/

Read More »

Mars 2019

“Den här månaden har vi format våra vinplantor till den för området typiska böjda formen. Försiktigt, försiktigt arbetade vi oss framåt, radvis och planta för planta. Plantorna stretade motvilligt emot och knastrade oroväckande. Vi använde oss av en elastisk tråd så plantorna sen får möjlighet att växa.”

Read More »

Mars 2017

Jag, Anna och min italienska granne gör återigen ett besök i den vackra staden Siena. Här ett fantastiskt vackert skyltat fönster med de Toscanska specialitéerna. Mi piace! Den här dagen gjorde vi ärenden till skräddare och marknad.   

Read More »

Februari 2017.

Vi tog bort den gamla 45- åriga vigården på framsidan och planterade en ny! De små plantorna kanske inte syns men visst är de där, Sangiovese och Merlot. Genom att plantera på vintern när marken är fuktig hinner plantorna rota sig ordentligt och vi behöver inte tänka på vattning de närmsta månaderna. .  

Read More »