Mars 2019

“Den här månaden har vi format våra vinplantor till den för området typiska böjda formen. Försiktigt, försiktigt arbetade vi oss framåt, radvis och planta för planta. Plantorna stretade motvilligt emot och knastrade oroväckande. Vi använde oss av en elastisk tråd så plantorna sen får möjlighet att växa.”

Läs mer »

Januari 2019.

Hej, vi har valt att vara mer aktiva på Instagram. Det kommer fortfarande att komma en del uppdateringar här på hemsidan, men kanske inte lika kontinuerligt. Följ oss gärna, Ilforcone heter vi där också.

Läs mer »

Mars 2017

Jag, Anna och min italienska granne gör återigen ett besök i den vackra staden Siena. Här ett fantastiskt vackert skyltat fönster med de Toscanska specialitéerna. Mi piace! Den här dagen gjorde vi ärenden till skräddare och marknad.   

Läs mer »

Februari 2017.

Vi tog bort den gamla 45- åriga vigården på framsidan och planterade en ny! De små plantorna kanske inte syns men visst är de där, Sangiovese och Merlot. Genom att plantera på vintern när marken är fuktig hinner plantorna rota sig ordentligt och vi behöver inte tänka på vattning de närmsta månaderna. .  

Läs mer »