Utflykter

Städer och byar.

Musik kväll i mysiga Panicale.

Det finns flera vackra och intressanta städer och byar att besöka i området. De som vi kommer att berätta om och beskriva här ligger främst i Umbrien men också ett par stycken i östra delen av Toscana. De vi känner allra bäst till är förstås de som ligger i området runt sjön: Lago Trasimeno.

 

Shopping:

shopping

Shoppingdag i Valdichiana outlet village.

Om ni vill spendera en halv eller kanske heldag på shopping så är Valdichiana outlet village ett riktigt trevligt ställe att besöka. Valdichiana outlet village ligger ca 4 mil från Il forcone, i närheten av Arrezo. Stället är uppbyggt precis som en riktig Toscansk by med hus i olika färger, torg, gator och broar. Här finns mer än 70 affärer och ungefär 100 kända märken. Några exempel på vilka märken det går att finna i Valdichiana: Dolce e Gabbana, Versace, Guzzini, Alessi, Tod´s Prada, Addidas, Levis, Gap, Gant, Tommy Hilfiger mm. Förutom affärer finns det restauranger, caféer och glassbarer.

Valdichinana outletvillage är öppet mellan kl: 10.00 och 20:00. Restaurangerna stänger kl 22.00

 

Bada i varma källor.

 

varma källor

San casciano dei bagni.

Endast ca 35 km från Il Forcone ligger San casciano dei bagni. En liten stad  582 meter över havsytan i provinsen Siena. Här kan du bada utomhus året runt i varma källor. Vattnet från de 42 naturliga varma källorna håller en temperatur på 38-40 grader. Här finns naturbassänger i sten och flera små vattenfall. Det är en underbar utflykt framförallt under vintern då temperaturskillnaden mellan luft och vatten blir tydlig. Platsen är populär hos såväl utländska turister som hos italienarna själva.

Termalbaden i San Casciano har varit kända sedan antiken, först av etruskerna och senare av romarna. Vattnet som är rikt på kalcium och sulfater anses ha en anti-inflammatorisk inverkan på kroppen.