Mars 2016.

Frukträd i blom

Redan i mars blommar fruktträden i Umbrien…

Murar vägg

Peter murar upp en ny fin vägg till en av lägenheterna.

Bjälkar

Alla tak i stora huset har tegel och bjälkar. Vi sandblästrade dessa tak i höstas för att få fram det ”nakna” teglet och nu i mars blev bjälkarna nymålade.

 

Februari 2016.

Il forcone vinflaska

vinflaskor

Nu är vårt allra första vin från 2015 färdigt!
Ett rött vin, där främst druvsorterna Sangiovese och Merlot ingår. Det har varit fantastiskt intressant att vara med och lära sig processen från skörd av druvor till färdig produkt.

 

Januari 2016.

shopping valdichiana outlet village

Trevlig shoppingdag i Valdichiana outletvillage! Här ligger många fina affärer där du kan hitta din favoritmärken till bra priser.
Ta en paus och njut av en espresso på något av caféerna. Restaurang finns också för den som vill äta lunch.

December 2015.

varm källa

I San casciano dei bagnis varma källor kan man bada året runt.

Ca.35 km från Il forcone.  

hyvlar brädorhyvlar brädor

Peter jobbar med inredningen, den här brädan som vi hittade i förrådet hyvlas nu till för att bli ett trivsamt barbord.
             
                                                             

November 2015.

olivolja

Oliverna vi plockade i oktober är nu pressade och den vackra ljusgröna oljan nytappad på flaskor.
Il forcones alldeles första olivolja….kändes både len och eldigt pepprig på samma gång!
Vill du vara med och skörda nästa år?

 

Oktober 2015.

olivskörd

Det här var en alldeles ny och intressant upplevelse! Olivskörd! Nät läggs ut runt träden och sedan drar man av oliverna och låter dem falla ner. Det är en trivsam aktivitet att göra en vacker dag i oktober! Så härligt fina de är!
18 stycken olivträd har vi i vår trädgård och det gav oss 93 kg oliver.

September 2015.

vinplockningsockerhaltsmätare

vinplockning295druvor

Under två dagar så plockar vi våra druvor i trädgården. Vi hjälps åt allihop, hela familjen. Det är viktigt att druvorna har tillräckligt hög sockerhalt. Det kollar vi enkelt med en mustometer. Efter ett tag tycker vi att vi kan känna hur söta druvorna är endast genom att smaka på dem. Att gissa sockerhalten på vinstockarna blir en rolig utmaning.

förberedelse av vin

Peter häller klasarna i maskinen som rensar bort fästet från druvorna.